Verandering in de elektronica.

PVC drukleidingen

PVC drukleidingen

PVC drukleidingen: duurzaam, veilig en recyclebaar

Een van de belangrijkste dingen waar PVC drukleidingen voor worden gebruikt is het transporteren van drink- en afvalwater. Het is een duurzaam product wat aan elkaar gelast kan worden of geplakt met zowel vulkaniserende lijm of aan elkaar gemaakt met schroef- klemkoppelingen. Verschillende ontwerpen voor diverse toepassingen, maar bijna alles wat gebruikt voor irrigatie en sanitair is meestal ontworpen in wit wat aangeeft voor drinkbaar gebruik. Wit PVC wordt ook gebruikt voor sanitair transport van het huis naar bijvoorbeeld een septic tank of gemeentelijk afvoer.

En kan ook prima gebruikt worden voor als waterleiding, men gebruikt hier meestal de standaard ½ duims formaat voor. Pvc-buizen zijn een veilige keuze voor transport van drinkwater, dit komt door de hoge mate van inertie en weerstand tegen corrosie. Waterleiding van PVC zijn daarom vrij van biofilm verontreiniging, wat een broedplaats voor bacteriën en microben kan zijn. Op deze manier aanbieden van schoon drinkwater, zijn Pvc-leidingen gunstig voor de gezondheid.

De beste keuze voor het milieu zijn PVC drukleidingen

Het gebruik van Pvc-buizen biedt duidelijk meer milieuvoordeel vergeleken met conventionele materialen. Omdat PVC een koolstofarme kunststof is, vereisen deze buizen minder energie en minder middelen om ze te produceren. Vanwege het lage gewicht van dit product wordt er minder energie gebruikt bij het transport van deze leidingen. PVC drukleidingen gaan lang mee, vergen een minimum aan onderhoud en zijn makkelijk te recyclen. De eerste Pvc-leidingsystemen werden meer dan 80 jaar geleden geïnstalleerd, waarvan sommige nog steeds in gebruik zijn.

Het voordeel van deze leidingsystemen is dat ze veel minder uitvalpercentage vertonen dan andere materialen. Het voordeel van PVC drukleidingen is dat ze licht in gewicht zijn, duurzaam en slijtvast, bestand tegen chemische aanvallen zoals schoonmaakmiddelen, gootsteenontstopper en ze zijn verkrijgbaar in grote lengtes. Laag in aanschaf-, transport-, en installatiekosten. De leidingen hebben goede flexibele eigenschappen. Het aanpassingsvermogen in de grond is voortreffelijk te noemen. Door hun inwendig gladde oppervlak is er praktisch geen wrijving, wat energie bespaart.

Dan blijft nog altijd de hamvraag, zijn PVC drukleidingen veilig?

Je kunt deze kunststof leiding vergelijken met Pvc-afvoerpijpen, maar dan met een iets dikkere wand om de waterdruk van de gemeente op te vangen. PVC moet ook vooral alleen, maar gebruikt worden voor koud water of voor de ontluchting. Ze worden aan elkaar gekoppeld met speciaal daarvoor bedoelde primers en oplosmiddel cementen. Het PVC vandaag de dag is gewoon in orde en beter voor de gezondheid dan koperen- of hele oude loden leidingen.

Er zijn veel vormen van PVC waarvan sommige “plasticizers” bevatten om de leidingen flexibel te maken ? ook deze vallen onder een strenge wetgeving voor de gezondheid. Tot slot: duurzaamheid, in combinatie met lage onderhouds- en installatiekosten, maakt Pvc-buizen een kostenefficiënte keuze.


Delen