Verandering in de elektronica.

Wat is elektronica assemblage?

Wat is elektronica assemblage? 

Hallo allemaal, ik schrijf een blog over elektronica assemblage. Als allereerste ben je waarschijnlijk benieuwd naar wat elektronica assemblage is. Je kent vastwel elektriciteit en elektrische apparaten. Deze apparaten werken op elektriciteit, vandaar het woord elektronica. Nu komen we bij het volgende woord assemblage. Assemblage is een samenstelling van losse onderdelen die een eindproduct vormen. Neem nou een iPhone. De iPhone wordt uit allemaal losse onderdelen gevormd zoals: een camera, batterij, processor, scherm en enzovoort. Dus kort samengevat is elektronica assemblage het samenstellen van een elektrisch product uit losse onderdelen. Ik hoop dat ik het begrip elektronica assemblage goed heb beschreven zo dat jij het begrijpt.  Elektronica assemblage wordt uitgevoerd door bedrijven zoals Petronics.

Voorbeelden van elektronische assemblage   

Er bestaan velen voorbeelden van elektronica assemblage, want de iPhone is maar één voorbeeld. In deze alinea ga ik wat voorbeelden noemen en er wat uitleg bij geven. Het aller eerste voorbeeld is een stofzuiger. Een stofzuiger bestaat ook uit meerdere onderdelen zoals een zuigmotor, voor sommige een accu en anders een stekker, een plek waar het opgezogen spul in blijft zoals een stofzuigerzak. Dit zijn allemaal onderdelen van een stofzuiger. Een stofzuiger is elektrisch, omdat je het in een stopcontact doet of oplaadt. Ook een computer is een heel mooi voorbeeld. Een computer bestaat ook uit allerlei onderdelen. Je kan zelf een computer samenstellen en dan doe je zelf het assemblage gedeelte. Je kiest dan precies de onderdelen die jij in jouw computer wilt hebben zoals een grafische kaart, computerbehuizing, processor, opslaggeheugen en enzovoort. Ook die onderdelen zoals een processor bestaan weer uit verschillende onderdelen zoals transistoren en siliconen. Dat is eigenlijk wel grappig en dat maakt een computer een voorbeeld. Je kan zelf de assemblage doen, je kan de computer ook kant en klaar kopen en dan doe je geen assemblage. Als je de computer zelf in elkaar zet assembleer je elektrische assemblage producten.   

Vandaag de dag   

Sinds de 20e eeuw zijn elektrische producten steeds populairder geworden en worden ze ook steeds meer gebruikt door mensen over de hele wereld. De laatste jaren gaat het hard vooruit met de technologie. Er komen veel producten uit China, want daar kan het goedkoper worden geassembleerd. Ook wordt het steeds makkelijker gemaakt om de producten te gebruiken. De oudere generatie heeft er weleens moeite mee om alles te snappen, maar dat is ook te begrijpen. Kinderen groeien er mee op en het wordt overal om ze heen gebruikt zoals: scholen en thuis, in de toekomst wordt het nog veel meer gebruikt.


Delen